lørdag 21. mars 2009

Engasjert!

For et par dager siden så æ et innslag om blogging på TV, i 5-på-gatastil. Da blei folk spurt om ka dem syns om blogging, og henholdsvis ka som bør/ikkje bør blogges om. Det lot til å være stor enighet om at blogging bør omhandle viktige saker, og at man gjerne må vise politisk engasjement. Det e visstnok uinteressant å lese om ka folk har spist til middag og sånne ting. Her må æ jo si at æ føle mæ rimelig truffet. Den bloggen her e jo først og fremst meningsløs. Den e temmelig sikkert UTELUKKENDE meningsløs. Æ syns i grunnen heller ikkje for at æ bør endre på akkurat det. Men kanskje æ kan vise engasjement i en mer eller mindre meningsløs sak? Sånn at man møtes litt på halvveien? Æ går nemlig til vanlig rundt å e ganske engasjert rundt et visst tema, nemlig orddeling! Æ velge å omtale det som "orddelingsdebatten" her, så høres det straks viktigere ut. For å understreke poenget burde æ kanskje til og med si "ord delings debatten".
I hverdagen støte æ til stadighet på grove orddelingsfeil. Rett borti gata her e det nytt års salg, en ny åpnet tyrkisk matsjappe, super til bud på leie film og kjempe billige potte planter. Det e jo faktisk helt utrolig at en gramatisk regel som e såpass konsekvent - norske sammensatte ord skal ALDRI deles - rett og slett blir misbrukt og misforstått så til de grader. Æ snubla over et finfint eksempel i går faktisk:



Det her fant æ riktignok på nettet, og det finnes visst en egen orddelingsmafia.
Klikk på ordet, og æ trur man kan finne mange godbiter.. God biter.

Æ skal no heretter presentere fantastiske orddelinger i hvert innlegg, og det skal være av den typen æ møte i min hverdag. Så ikkje mer juksing med å bare finne på google.

Over til andre hverdagslige ting, som kanskje ingen gidder å lese om: I går hadde æ min første utepils for i år. Været den her uka har jo vært helt fantastisk, og i og med at æ hadde fri i hele går, så lå jo alt til rette for å kose sæ med en aldri så liten øl i sola. Det va utrolig god stemning!

No lure æ på at æ rett og slett skal se litt på Judge Judy før æ tar kvelden. Ho dama der e nådeløs altså!

1 kommentar:

Martine Marbel sa...

Det er fint å endelig se litt engasjement blant norsk ung dom! Men bare så du vet det, så synes jeg egentlig det er ganske gøy å se hva folk har til mid dag og andre så kalte "u interessante", hver dagslige saker...