mandag 22. februar 2010

Bisettelsen

"hvor blir det av de døde fuglene
jeg ser dem aldri
de døde fuglene

finnes det kanskje en vid slette bak skogene
bak byene, bak oss
som fuglene flyr til
for å dø
der i skyggen av jord


jeg tror ikke det

jeg tror de dør på greinen der de hviler
og blir et blad
som faller til høsten
"

-Lars Saabye Christensen - Bisettelsen, 2008

I boka "Bisettelsen" e det karakteren Seb som skriver det diktet her som en del av en diktsamling - "Vinger" - som han gir ut under pseudonymet Kim Karlsen en eller anna gang på 70-tallet. For de som har lest "Beatles" og kanskje da også "Bly", så vet man jo at Kim Karlsen e hovedkarakteren i triologien, som æ no akkurat har lest ferdig.

Å komme gjennom første halvdel av boka krevde en god posjon tålmodighet og en meget uthvilt kropp for min del. Æ trudde at æ ikkje likte boka. No har æ lyst til å skrive ka som skjer i heile boka, mest for å oppsummere for min egen del, men det kan æ jo ikkje, for det e jo dårlig gjort dersom noen av de få som leser det her har tenkt å lese den. Men kan vi ikkje derfor bli enig om at alle leser den, hæ? Så kan vi snakke om den etterpå? I pocketutgave koste den en 100-lapp, og æ e også generøs når det kommer til utlån.

Ka blir det neste? At æ foreslår en sånn bokklubb der man møtes og diskutere den boka alle har lest siden forrige møte? Haha, ikkje veit æ, men hvis æ fortsette å lese så gode bøker som "Bisettelsen", så kan det sannelig godt hende!!

Æ lure forresten på ka som skjedde med pekefingeren til Kim Karlsen. Det va visst noen linjer æ glemte å lese mellom.

NB: Man bør for all del ha lest både "Beatles" og "Bly" før man gir sæ i kast med "Bisettelsen". Ellers overleve man aldri i livet første halvdel av boka. Og andre halvdelen blir jo heller ikkje like flott om man ikkje har med sæ bagasjen fra de forrige to bøkene.

2 kommentarer:

Martine Marbel sa...

kanskje du skal starte bokblogg? så kan du bli rik på all reklamen alle forlag, bokhandlere osv vil ha på bloggen din! Ja, det synes jeg du skal.

Beate sa...

Går det virkelig an??